Menu
Zaterdag 2 met opgeheven uit het bekertoernooi

Zaterdag 2 met opgeheven uit het bekertoernooi

Ajax Zaterdag 2 wist afgelopen weekend te overtuigen in het bekerduel tegen HFC, maar bleek uiteindelijk een klein maatje te klein tegen de leep spelende Haarlemmers.

Vooraf leek het bekertreffen tegen Koninklijke HFC al een moeilijk verhaal, daar de Haarlemmers in de zondag Topklasse spelen en dus een geduchte tegenstander vormen. Ajax begon echter onbevangen en nam brutaal het initiatief. Het afwachtend spelende HFC loerde op de counter en komt al in de 10e minuut op 0-1 na eerste de beste aanval van de Haarlemmers. De verdediging van de thuisclub zag er daarbij niet goed uit.

Ajax herstelt zich van de vroege tegenvaller en in de 17e minuut was er een kopbal van Perry Schoenaker die rakelings over ging. In de 24e was er een actie van debutant Serhat Cakmak die slalomde door de vijandelijke verdediging maar werd teruggefloten voor buitenspel. In de 34e minuut randje buitenspel van een HFC ‘er, maar niet gevlagd dus 0-2. Al met al hadAjax een veldoverwicht, maar ging door twee counters met een achterstand de rust in.

De eerste de beste aanval na de pauze was meteen raak voor Ajax. Rodney Weverling bediende Cakmak die de keeper kansloos liet (1-2). In de hierop volgende periode probeerden de Amsterdammers het tempo op te voeren om HFC kapot te spelen, maar moesten beducht zijn op de gevaarlijke uitvallen van de gasten. Ralph Hovestad verving de moegestreden Serhat Cakmak.

Een snelle uitbraak leverde een grote kans op voor HFC, maar doelman Maurits Schmitz wist de lob ternauwernood te keren. Ajax antwoordde snel met een schot van Perry Schoenaker, dat door keeper Van der Werf gestopt werd. Vlak voor het einde van de wedstrijd ontsnapte Oliveira aan z’n verdediger en schampte de buitenkant van de paal. Het bleek het laatste vermeldenswaardige moment van het duel waarin Ajax nipt verloor, maar met opgeheven hoofd van het veld stapte.

Fotografie: Rob van Vliet