Menu
Van der Vaart weer bij de groep

Van der Vaart weer bij de groep

Rafael van der Vaart traint weer met de groep. Bijna een maand geleden verrekte de middenvelder tijdens de training de band van zijn rechterenkel.

Van der Vaart kon maandagochtend alles meedoen met de groep. ,,Ik kan pijnvrij trainen, ik heb nergens meer last van", liet hij met enige opluchting weten. Dat gold voor het laatste gedeelte van de training niet voor Wesley Sneijder. Deze ging tijdens het afsluitende partijtje naar de grond en bleef daar enige tijd liggen. Bezorgd verzamelden de aanwezige spelers en staf zich rond de middenvelder en de fysiotherapeut zette een sprintje in om naar zijn patiënt te kijken. Enige minuten bleef Sneijder liggen, maar daarna kon hij de training gelukkig voortzetten.

De selectie was behoorlijk uitgedund. Anthony Obodai, Urby Emanuelson, Rasmus Lindgren, Nourdin Boukhari, Maarten Stekelenburg, Daniël de Ridder en Nicolae Mitea verschenen niet op het veld. Zij spelen vanavond met Jong Ajax het belangrijke duel in de Beloftencompetitie tegen Jong RKC. Hedwiges Maduro en Ryan Babel mochten vandaag uitrusten, zij moeten zich morgen melden bij Jong Oranje.

Tomás Galásek en Filipe trainden apart van de groep. Galásek ondervindt nog altijd hinder van zijn rug en Filipe heeft weer last van zijn arm, waar hij vorige week bij Jong Ajax op was gevallen. De overige elf Ajacieden trainden ruim een uur in verschillende partijvormen. Daarna voorzagen zij de vakantie vierende kinderen die uit alle hoeken van Nederland waren gekomen om de training te bekijken, van de felbegeerde handtekeningen.