Menu
Treurende Eiting: 'Extreme teleurstelling'

Treurende Eiting: 'Extreme teleurstelling'

De teleurstelling was groot bij de Ajacieden na afloop van het duel met Real Madrid. Er werd met 2-1 verloren in het Estadio Alfredo Di Stefano waardoor Ajax O19 uitgeschakeld is in de UEFA Youth League. De kwartfinale is net als vorig jaar het eindstation geworden voor de spelers van Aron Winter.

,,Dit is een extreme teleurstelling”, stelt Carel Eiting, één van de weinige spelers die er vorig seizoen ook bij was. ,,Vooral omdat het mijn laatste jaar in de Youth League is, ik ga namelijk niet uit van dispensatie volgend jaar."

Carel Eiting: ,,Na de 1-1 van Noa Lang kregen we vertrouwen."
Carel Eiting: ,,Na de 1-1 van Noa Lang kregen we vertrouwen."


Eiting zag Ajax O19 de eerste twintig minuten zeer stroperig spelen. ,,Maar daarna ging het lange tijd gelijkop. In de tweede helft voelden we dat we machtig waren. Op het moment dat we de 1-1 maakten via Noa Lang kregen we vertrouwen, ook omdat er twee hele goede spelers van Madrid uitgingen.”

Het zwakke begin viel volgens Eiting te verklaren. ,,In dit soort wedstrijden moet alles kloppen. Je moet van begin af aan vol doordekken, niet tot de man, maar echt op de man. Aan het begin van de wedstrijd deden we dat niet waardoor Real Madrid gevaarlijk werd. Daarna zetten we het om en kregen we meer grip.”

90+4. #AjaxO19 verliest met 2-1 van Real Madrid en sneuvelt net als vorig jaar in de kwartfinale van de #UYL. #reaaja

— AFC Ajax (@AFCAjax) 8 maart 2017

De strafschop voor Real Madrid na de handsbal van Dani de Wit was duidelijk het moment van de wedstrijd, maar volgens Eiting ging het al eerder mis. ,,Die penalty kwam net op het moment dat we wisten dat we voor de winst konden gaan. Het was een volledig onnodige overtreding want die man kon nergens meer heen”, vertelt de 19-jarige Amsterdammer, die vindt dat zijn ploeg nooit een vrije trap had mogen weggeven.. ,,Uitgerekend uit die vrije trap werd vervolgens een handsbal gemaakt en een penalty gegeven. Extreem zonde."

Voor Ajax O19 eindigt het toernooi in de UEFA Youth League in Madrid. Volgens de aanvoerder had net zo goed Real aan het kortste eind kunnen trekken. ,,Kleine details beslissen dit soort duels. Tegen Juventus maakten wij de openingstreffer waardoor het onze kant opviel. Vandaag had ik bijvoobeeld zelf een schot op doel wat net werd geblokt. Als de bal vijf centimeter lager was geweest, dan had het een doelpunt geworden. Helaas was het geluk niet aan onze zijde vandaag”, concludeert Eiting tot slot.

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees