Menu
Punt Ajax Vrouwen bij rentree Versteegt

Punt Ajax Vrouwen bij rentree Versteegt

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond op De Herdgang in Eindhoven 2-2 gespeeld bij PSV/FC Eindhoven. Desiree van Lunteren opende de score, maar PSV boog de achterstand na rust om in 2-1, waarna Marlous Pieëte (foto) met een mooie goal het punt binnen bracht. Lichtpuntje was de rentree van Mandy Versteegt na ruim acht maanden blessureleed.

De Ajax Vrouwen hadden zich duidelijk voorgenomen revanche te willen nemen voor de matige prestatie van vorige week tegen Club Brugge. In Eindhoven joegen ze bijna de hele wedstrijd de PSV Vrouwen op. Met dominant spel drong de ploeg van trainer Ed Engelkes de gastvrouwen terug.

Wel sloeg de Amsterdamsen al in de tweede minuut de schrik om het hart toen Merel van Dongen wederom aan het hoofd geblesseerd raakte. Zij speelde aanvankelijk nog door, maar liet zich in de twintigste minuut toch vervangen door routinier Daphne Koster. De mooiste kans uit de beginfase was voor Marjolijn van den Bighelaar, die na een snelle aanval via Kelly Zeeman en een voorzet van Chantal de Ridder over lobte. In de 25e minuut was Eshly Bakker dicht bij de openingstreffer toen haar schot uit de draai bijna doel trof.

Nadat Desiree van Lunteren de bal in de 32e minuut net had zien overgaan, was het negen minuten later wel raak. Na goed werk van Bakker, schoot Van Lunteren haar ploeg volkomen verdiend naar 0-1.

Helaas zag de wedstrijd er tien minuten na rust volledig anders uit voor Engelkes en zijn ploeg. Daniëlle van de Donk zette PSV in de 47e minuut naast Ajax en Nadja Pfeiffer zorgde vijf minuten later zelfs voor de Brabantse voorsprong. Tussendoor had Ajax mooie aanvallen laten zien die net geen treffer opleverden. Maar ondanks de 2-1-achterstand gaf de aanstaande bekerfinalist het niet op. De afspraken van de tegenpartij opjagen, werden weer nagekomen en Ajax ging fel op jacht naar gerechtigheid in de vorm van Amsterdamse goals.

Na ruim een uur spelen schoot Pieëte fantastisch raak, 2-2. Kort daarna volgde opnieuw een mooi moment. Na ruim acht maanden blessureleed maakte Mandy Versteegt haar rentree. Ondanks haar geweldige snelheid, lukte het Ajax niet twee punten meer uit Eindhoven mee te nemen. Dat was jammer, want als er één ploeg de meeste aanspraak maakte op de winst dan was het de ploeg van Engelkes.

Aanstaande dinsdag spelen de Ajax Vrouwen op sportpark de Toekomst de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is Lierse SK. Aanvang is 19:30 uur.


Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry; Van der Most, Hoogendijk, Van Dongen (19. Koster), Van den Heiligenberg; Zeeman (60. Middag), Van den Bighelaar, Van Lunteren, De Ridder (69. Versteegt), Bakker, Pieëte

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst