Menu
Oranje naar huis

Oranje naar huis

Voor de Ajacieden Kenneth Vermeer en Urby Emanuelson zijn de Olympische Spelen voorbij. Na een spannende strijd tegen Argentinië verloor Nederland in de verlenging met 2-1.

Voor Kenneth Vermeer en de rest van Oranje zit zijn Olympisch toernooi er op. Voor Kenneth Vermeer en de rest van Oranje zit zijn Olympisch toernooi er op.

Oranje kreeg in de beginfase van het kwartfinaleduel tegen Lionel Messi en zijn kompanen de eerste goede kans. Urby Emanuelson schoot echter net naast. Na slordig spel van Calvin Jong-A Pin kon de sterspeler van Barcelona wel de score openen. Nederland leek vroegtijdig te bezwijken onder de grote Argentijnse druk, maar onverwacht schoot Otman Bakal de Nederlandse olympische ploeg langszij, 1-1.

In de tweede helft hield Argentinië het tempo laag om opeens te versnellen en zo Nederland te verrassen. Oranje kwam tot twee maal toe goed weg, maar daarna kreeg de formatie van coach Foppe de Haan toch enkele zeer goede kansen. Nederland had zelfs vlak voor tijd de wedstrijd kunnen beslissen, maar Royston Drenthe wist de beste mogelijkheid niet te benutten.

In de verlenging scoorde Di Maria de 2-1. Nederland drong in de tweede helft van de verlenging nog wel aan, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de Argentijnen. Maandag wordt Oranje terug verwacht in Nederland.