Menu

Koppensnellen FC Twente - Ajax 1-3

De verrichtingen van Ajax worden in de media nauwlettend gevolgd, zeker als de tickets voor Europees voetbal verdeeld gaan worden. Hieronder een kort overzicht van verschenen verhalen naar aanleiding van de wedstrijdFC Twente - Ajax, die in 1-3 eindigde. Klik rechts op de links naar de kranten voor het complete artikel.

De Telegraaf: Redding Ajax nabij Door Valentijn Driessen

De wederopstanding van Ajax na rust in Enschede moet volgende zondag in de Amsterdam ArenA worden bevestigd. Zelfs de derde plaats en dus de voorronde van de Champions League ligt nog in het verschiet. "Sinds FC Groningen-uit in maart is de spanning toegenomen om aan de wensen en de verwachtingen te voldoen met Ajax. Tegen FC Twente was die spanning bij mezelf het grootst", aldus Adriaanse. "We zullen er met z'n allen nog een week mee moeten leven. Het gevaar blijft aanwezig om met Ajax overal naast te grijpen terwijl aan de andere kant de derde plaats op de eindranglijst nog lonkt."

De Volkskrant: Ajax ziet ineens weer het licht in Enschede Door Paul Onkenhout

Na een week die in volstrekte duisternis werd doorgebracht, ving Ajax gisteren in Enschede weer eens een straaltje zonlicht. Dat was althans het geval om 16.15 uur; ruim een uur eerder was de club op grond van de tussenstanden in de eredivisie virtueel zevende en pakten donkere donderwolken zich samen boven trainer Adriaanse.

Algemeen Dagblad: Zege voor Ajax grote opluchting Door Christiaan Ruesink

Het duel met FC Twente draaide gisteren voor Ajax uit op de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Al weken leeft de jonge formatie van Co Adriaanse onder hoogspanning. Steeds bezweek het elftal. Tot gisteren. De 3-1-zege voelde aan als een bevrijding.

Trouw: Ajax heeft vooral regisseur nodig Door Henk Hoijtink

"De druk op ons om aan de wensen van de supporters tegemoet te komen is groot", zei Adriaanse later. Hij bleek een wazige opstelling te hebben geformeerd. Ajax begon zonder linkerspits (Wamberto zat op de bank, dát was niet vreemd) en met Yakubu als verdedigende middenvelder. Zo trok Adriaanse zijn team uit het lood.