Menu

Koppensnellen Ajax - PSV (0-4)

De eerste wedstrijd onder leiding van trainer Danny Blind ging met ruime cijfers verloren. PSV versloeg Ajax met 0-4 en de doelpunten kwamen op naam van middenvelders Cocu en Van Bommel. Wat de vaderlandse pers van de afstraffing vond, lees je hier.

AD: Het gelijk van Blind
door Sjoerd Mossou

Naarmate de wedstrijd tegen PSV (0-4) vorderde, nam de berusting bij Danny Blind toe. Meestal volgde hij de verrichtingen van zijn spelers vanaf de trainersstoel; soms stond hij er naast.

Maar de felheid die hij eerder in de week toonde tijdens zijn eerste training ontbrak. Alsof Blind voorvoelde dat het tevergeefs zou zijn tegen dit PSV. Het verschil was te groot.

Lees meer >>

AD: Ajax-PSV in greep keuzes Van Basten
door Chris van Nijnatten

Mark van Bommel vond het gisteren vervelend dat na afloop van Ajax-PSV meer over zijn relatie met het Nederlands elftal werd gesproken, dan over zijn drie treffers. Dat chagrijn was te billijken. Zo vaak maak je er geen drie tegen Ajax. Daarvan wil je vooral nagenieten.

Lees meer >>

Spits: Heer en meester in ArenA
door Pascal van Wessel

Slechts 23 minuten was de strijd tussen de regerend landskampioen en de toekomstige gelijkopgaand geweest. In de 24e kopte Phillip Cocu op aangeven van André Ooijer vallend de 0-1 binnen. "Na die goal was de wedstrijd voor ons'', glunderde Van Bommel. "Zelf viel ik tot de 0-1 niet op, maar ik was wel goed voor de ploeg.'' Diep in blessuretijd van de eerste helft knakte hij Ajax met een geplaatst schot.

Lees meer >>

Spits: Dramatisch debuut Blind
door Sander Schomaker

Zo indrukwekkend als het eerbetoon gisteren in de ArenA was aan de overleden Rinus Michels, zo dramatisch was het spel van Ajax in de daaropvolgende wedstrijd tegen koploper PSV. De regerend landskampioen had, zoals zo vaak de laatste jaren, weer eens niets te vertellen in eigen huis tegen de Brabantse rivaal.

Lees meer >>

GPD: Blind richt zich op troostprijzen
Door André Hoogeboom

Na een week van vreugde, ontspanning en vooral hooggespannen verwachtingen, volgde gisteren de ontmaskering. In de directe confrontatie met lijstaanvoerder PSV bleek Ajax een achterstand van lichtjaren te hebben opgelopen.


Het werd 0-4 in de Arena, en dat was nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. PSV kan zich opmaken voor het kampioenschap, Ajax moet zich tevreden gaan stellen met een troostprijs, nu zelfs de tweede plaats uit zicht dreigt te raken.

Lees meer >>

Volkskrant :PSV stelt verhouding aan de top scherp
door Willem Vissers

Heel eventjes legde keizer Van Bommel de rechterhand op het hoofd van prinsje Sneijder. Dat ene gebaar vertelde het verhaal van de superioriteit van PSV in de Arena. Het stond 0-4 na een uur en de aanstaande kampioen vond het genoeg zo.

Lees meer >>

Volkskrant: Grootste angst Blind direct bewaarheid
door Robèrt Misset

De grootste angst van Danny Blind werd dus toch bewaarheid. Als nieuwe trainer van Ajax meteen worden vernederd door PSV; de timing van zijn debuut had niet ongelukkiger kunnen zijn. Na zijn eerste optreden in de Arena leek Blind op een auto die bij het verlaten van de showroom meteen in de kreukels wordt gereden.

Lees meer >>