Menu
Enoh met Kameroen verder in Afrika Cup

Enoh met Kameroen verder in Afrika Cup

Eyong Enoh heeft zich donderdag met Kameroen voor de kwartfinale van de Afrika Cup geplaatst. Het 2-2 gelijkspel tegen Tunesië leverde Kameroen een plaats bij de laatste acht op.

Kameroen, met Enoh in de gelederen, deed donderdag in Angola wat het moest doen: niet verliezen. Na een snelle achterstand herstelde de ontembare leeuwen zich vlak na rust via sterspeler Samuel Eto’o. Het doelpunt van de spits van Inter bleek echter nog niet genoeg voor de volgende ronde. Via een eigen doelpunt kwam Kameroen in de 63e minuut opnieuw op achterstand. Een minuut later trok Nguemo de stand echter alweer gelijk, waardoor het benodigde punt alsnog werd veiliggesteld.

Samen met groepswinnaar Zambia en Gabon (derde) eindigde Kameroen de poulefase in groep D met vier punten uit drie duels. Vanwege een beter doelsaldo laat het land van Enoh poulegenoot Gabon achter zich.

,,We startten niet goed, maar in de tweede helft kwamen we gelukkig goed terug”, sprak Enoh na afloop voor de camera van Eurosport. ,,Maar of nu wel of niet goed speelden, het belangrijkste is dat we door zijn.”

Maandag (17.00 uur) speelt Kameroen in de kwartfinale van de Afrika Cup tegen Egypte.

Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl