Menu
Ajax-cijfers als studiemateriaal

Ajax-cijfers als studiemateriaal

De jaarcijfers van Ajax worden zo’n tien keer per jaar als studiemateriaal gebruikt. Afgelopen maandag was een groep studenten van Universiteit Leiden in de Amsterdam ArenA voor een speciaal gastcollege van financieel directeur Jeroen Slop.

Wat kost een skybox en op welke post van de balans komt deze? Hoe komt een transfer tot stand en hoe ziet de organisatiestructuur van AFC AJAX NV uit? Deze en andere vragen kwamen maandagmiddag aan bod tijdens het speciale college over de jaarcijfers van Ajax. Studenten van de juridische factulteit van Universiteit Leiden kregen een unieke inkijk in de financiële en organisatorische wereld achter de club.

Slop ruimt meerdere keren per jaar tijd in om studenten bij te praten over de cijfers van Ajax. Zo waren er eerder deze maand nog studenten van de Hogeschool InHolland te gast tijdens een zelfde soort bijeenkomst. De financieel directeur van Ajax hecht er waarde aan om de economen en juristen van de toekomst deze mogelijkheid te bieden. ,,Als je zelf hebt gestudeerd, weet je hoe belangrijk het is dat je af en toe iets uit de praktijk hoort”, zei hij al eens tijdens een eerder gastcollege op de Universiteit Leiden. ,,Ik heb er als economiestudent aan de Universiteit van Amsterdam vroeger zelf ook van geprofiteerd. Dan moet je op een gegeven moment zelf ook iets terugdoen.”

Dankzij de gastcolleges krijgen veel studenten de kans om een keer bij Ajax een kijkje achter de schermen te nemen. Slop: ,,We krijgen jaarlijks talloze verzoeken van studenten binnen voor scripties, stages en interviews. Die aanvragen kunnen we onmogelijk allemaal inwilligen, maar op deze manier bereiken we toch een hele groep mensen tegelijk.”

Tekst en foto: Ajax.nl