Menu
Ajax contracteert Sigthórsson

Ajax contracteert Sigthórsson

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Kolbeinn Sigthórsson. De aanvaller tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2011 en een looptijd heeft van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2015.

Sigthórsson werd geboren op 14 maart 1990 in Reykavjik, IJsland. De 21-jarige international is afkomstig van AZ. Daarvoor was hij actief voor Vikingur en HK Kopavogur.

Kolbeinn Sigthórsson is de eerste IJslander in Ajax-dienst. De nieuweling is overigens niet helemaal onbekend met Ajax. In 2006 ging hij al eens met de A-jeugd mee op toernooi in Spanje. Toen ging hij echter terug naar IJsland. Nu maakt hij de stap naar Amsterdam. ,,Ik ben vooral trots dat ik een contract bij Ajax heb getekend", aldus de 21-jarige spits die bij Ajax het rugnummer 9 krijgt toebedeeld. ,,Dat nummer is heel mooi voor mij. Veel fantastische spelers hebben dat nummer gedragen."

Kolbeinn Sigthórsson ondertekent het contract. Kolbeinn Sigthórsson ondertekent het contract.

Als hem wordt gevraagd wat voor type spits hij is, aarzelt hij nauwelijks om zijn kwaliteiten op te lepelen. ,,Ik ben snel, kopsterk, kan goals maken. Ik kijk uit om bij Ajax te spelen." De doelgerichte speler heeft zijn doelen voor de komende jaren gesteld. ,,Ik hoop hier een betere speler te worden. Ik hoop goede dingen voor de club te kunnen doen, titels te halen en ik wil meer doelpunten maken dan vorig jaar."

Sigthórsson geniet nu nog van een week vakantie. Hij speelde immers op het EK-21, waarin hij ondanks een zege op Denemarken (met zijn nieuwe ploegmaten Eriksen en Boilesen) in de groepsfase werd uitgeschakeld. Volgende week maandag zal hij voor het eerst met de Amsterdammers trainen.

Bekijk het interview met Sigthórsson op Ajax TV

Tekst en foto: Ajax.nl