Menu
Ajax B1 door ondanks nederlaag

Ajax B1 door ondanks nederlaag

Ajax B1 is er niet in geslaagd om als groepswinnaar naar de halve finales op de Aegon Future Cup door te stromen. Door een 0-2 nederlaag tegen Liverpool eindigde de ploeg van Saïd Ouaali als nummer twee. Nu wacht Anderlecht in de halve finales.

De tweede dag van het toernooi kende voor Ajax een minder prettig begin dan de eerste. Na gisteren te hebben gewonnen van Celtic (1-0) en Corinthians (4-0) waren de verwachtingen hooggespannen, maar tegen Liverpool konden die niet worden waargemaakt. Vooral ook omdat de Engelsen zeer sterk voor de dag kwamen. Ze zetten Ajax flink onder druk en waren tegelijkertijd zelf zeer gevaarlijk. Een combinatie die uiteindelijk tot een overwinning zou leiden, plus de eerste plek in de poule.

Evenals Ajax op de eerste dag beschikte ook Liverpool over enkele uitblinkers. Zo was het met een beetje fantasie niet heel moeilijk om de nieuwe Steven Gerrard te ontwaren bij Liverpool, in de persoon van de hardwerkende, dynamische middenvelder Jordan Rossiter. En ook diens ploeggenoot Olawaseyi Ojo maakte indruk. Hij had wel wat weg van Wayne Sturridge: linksbenig, handig en een neusje voor het doel. Hij was het die de 0-1 maakte, door vliegensvlug voorbij Ajacied Nathan Leyder te snellen en vervolgens snoeihard af te drukken. Geen schijn van kans had Ajax-doelman Leon Bergsma.

Zowel voor als na zijn doelpunt ging het gelijk op, wat ervoor zorgde dat beide elftallen weinig kansen kregen. Wel was er een mogelijkheid voor spits Ezra Walian, maar zijn aanvalspoging stokte aan de rand van het strafschopgebied. In plaats van door te dribbelen had hij beter direct kunnen uithalen, maar dat is achteraf praten.

Een tegenvaller was de snelle 0-2 van Liverpool vlak na rust. Een mislukt schot belandde voor de voeten van Harry Wilson, die niet twijfelde en de bal listig over Leon Bergsma wipte. Een fraai doelpunt, dat Ajax niet meer te boven zou komen. Wel was er een mooie lob van Vaclav Cerny, maar deze belandde helaas op het dak van het doel. Het bleef zodoende 2-0, waardoor Liverpool met de koppositie aan de haal ging. Dat treft nu AC Milan, terwijl Ajax, als nummer twee in de poule, het opneemt tegen Anderlecht. Eén ding is zeker: dat wordt een zware pot, getuige de twee eerdere eindzeges van de Belgen.

Uitslagen poule A:
Ajax - Liverpool 0-2
Celtic - Corinthians 1-1

Eindstand poule A:
Liverpool 3-6
Ajax 3-6
Celtic 3-4
Corinthians 3-1

Uitslagen poule B
AC Milan - Benfica 0-0
Fenerbahce - Anderlecht 0-2

Eindstand poule B:
Anderlecht 3-9
AC Milan 3-4
Benfica 3-4
Fenerbahce 3-0

Halve finales:
Ajax - Anderlecht
Liverpool - AC Milan

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Helaas ging de derde groepswedstrijd verloren. Helaas ging de derde groepswedstrijd verloren.
Volley van Donny van de Beek. Volley van Donny van de Beek.
Frank de Boer heeft om 18:00 uur de bekerfinale op het programma staan, maar nam ook nog even de tijd om bij de Future Cup te kijken. Frank de Boer heeft om 18:00 uur de bekerfinale op het programma staan, maar nam ook nog even de tijd om bij de Future Cup te kijken.
Ook op dag 2 van de Aegon Future Cup heel veel toeschouwers op de Toekomst. Ook op dag 2 van de Aegon Future Cup heel veel toeschouwers op de Toekomst.
Ajax eindigde als tweede in poule A. Ajax eindigde als tweede in poule A.